چرا اقتصاد دانشبنیان اهمیت دارد؟
اهمیت و ضرورت حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان که در سالهای اخیر به یکی از محورهای اصلی سیاستهای اقتصادی کشور تبدیل شده است. تولید دانشبنیان نه تنها یک بخش، بلکه محور اصلی توسعه کشور میباشد.
به گزارش روابطعمومی ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات، اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد نوینى است که در آن تولید، توزیع و استفاده از دانش، منبع اصلی رشد و ایجاد ثروت است. موتور محرک چنین اقتصادهایی شرکت هاى دانش بنیان هستند که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و همچنین تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر نقش دارند.
شرکتهای دانشبنیان با تولید محصولات جدید و ایجاد ارزش افزوده بالا، فرصتهای شغلی مناسبی را برای فارغالتحصیلان و متخصصان ایجاد میکنند. استفاده از فناوریهای جدید و دانش روز در تولید، منجر به افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید میشود، همچنین محصولات دانشبنیان به دلیل کیفیت بالا و نوآوری، در بازارهای جهانی رقابتیتر هستند.
برای تحقق اقتصاد دانشبنیان، «ایجاد آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی مجهز و حمایت از فعالیتهای پژوهشی»، «سرمایهگذاری در آموزش عالی و ارتقای کیفیت آموزش در دانشگاهها و مراکز علمی»، «بستر مناسب برای تبدیل ایدههای نو به محصولات تجاری، فرهنگسازی و ترویج روحیه نوآوری و کارآفرینی» و «ارائه تسهیلات مالی، کاهش قوانین دست و پاگیر و ایجاد بازار مناسب برای محصولات دانشبنیان» با توجه به پتانسیلهای بالای کشور در حوزه دانش و فناوری، تحقق این هدف میتواند تحولات عظیمی را در اقتصاد و جامعه ایران ایجاد کند.
ارسال به دوستان