درباره ستاد
ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات با هدف شناسایی ضرورت های کشور در حوزه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات و ظرفیت های زیست بوم، رفع موانع و تسهیلگری در فرآیند توسعه این فناوری ها در خرداد ماه 1402 طی حکمی از سوی معاون محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تشکیل شد.
اتصال پذیری و ارتباطات به مجموعه فناوری ها و خدماتی گفته می شود که به کاربران اجازه اتصال به یک شبکه ارتباطی را می دهند. این فناوری ها مشتمل بر حجم فزایندهای از داده ها، پروتکل ها و استانداردهای بی سیم و سیمی و ترکیبات آنها است. فناوری ارتباطات، که همان مفهوم اتصال پذیری در حالت استاندارد خود است، شامل خدمات مخابراتی صوتی و انتقال داده به صورت سرویس های ثابت و همراه از طریق یک شبکه است. در این حوزه توسعه زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات جهت افزایش ضریب نفوذ و پهنای باند شبکه های ارتباطی در سطح کشور در دستور کار قرار دارد. از سوی دیگر، اتصال پذیری پیشرفته به ظهور سناریوهای اینترنت اشیا اشاره دارد، جایی که مرزهای فناوری اتصال پذیری فراتر از خدمات سیمی و سلولی (مانند 4G و 5G) به شبکه های LPWAN، ماهواره ها و فناوری های بی سیم برد کوتاه مانند بلوتوث و ZigBee منتهی می شود.
عناوین فناوری های مرتبط:
1- ارتباطات سیار
2- ارتباطات زیرساخت و شبکه فیبر نوری
3- اینترنت اشیاء و هوشمندسازی
4- امنیت سایبری
5- خودروهای متصل
6- زنجیره بلوکی
اهداف اصلی ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات را میتوان در چارچوب 5 مأموریت اصلی ذیل تقسیمبندی کرد:
1- رصد فناوری و شناسایی زیست بوم
2- فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری
3- حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور
4- توسعه فناوری های اولویت دار و نوظهور
5- تجاری سازی و بازاریابی
در واقع هدف اصلی ستاد مأموریت چهارم یعنی "توسعه فناوری های الویت دار و نوظهور" برای کشور است و سایر مأموریت ها نیز جهت تحقق و تکمیل این مأموریت در دستور کار قرار دارند.
در واقع هدف اصلی ستاد مأموریت چهارم یعنی "توسعه فناوری های الویت دار و نوظهور" برای کشور است و سایر مأموریت ها نیز جهت تحقق و تکمیل این مأموریت در دستور کار قرار دارند.
//isti.ir/XN13