حمایت ۶۰۰ میلیون تومانی از تیم‌های برتر رویداد فناورانه کیوست

در آیین اختتامیه مرحله دوم مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی کیوست، چهار تیم راه یافته به مرحله ساخت نمونه مهندسی ماهواره با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معرفی شدند.

به گزارش ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، آیین اختتامیه مرحله دوم مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی کیوست (Qsat) عصر سه‌شنبه 15 آبان‌ماه 1403 با حضور مدیران و مسئولین دانشگاه، پژوهشگاه فضایی ایران، بنیاد ملی نخبگان و تیم‌های شرکت کننده برگزار شد.

در این رویداد تیم‌های؛ کیوبیستا از دانشگاه صنعتی شریف، UTSAT از دانشگاه تهران، رستا از دانشگاه قم و سهاست از دانشگاه نوشیروانی بابل به عنوان چهار تیم راه یافته به مرحله ساخت نمونه مهندسی ماهواره معرفی شدند.

دکتر رئیسی نماینده پژوهشگاه فضایی ایران طی صحبت‌هایی به معرفی محصولات و ماموریت‌های پژوهشگاه فضایی ایران پرداخت.

وی توسعه فناوری‌ها، زیرساخت‌ها و سامانه‌های بومی در راستای استفاده صلح‌آمیز از فضا و بهبود زندگی بشر، در چارچوب اولویت‌های کشور برای توسعه پرشتاب و پایدار علمی، فناوری، اقتصادی و فرهنگی را ماموریت اصلی پژوهشگاه فضایی ایران دانست.

دکتر رئیسی در بخش دیگری از صحبت‌هایش؛ توسعه کاربردها و خدمات فضاپایه، طراحی و توسعه سامانه‌های ماهواره‌ای، طراحی و توسعه استراتوسفری، توسعه فناوری‌های فضایی، توسعه زیرساخت‌ها و تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه را به عنوان حوزه‌های ماموریتی پژوهشگاه فضایی ایران مطرح کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین رویدادهایی سبب گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه شده و شرایطی مهیا شود تا محصولات صنعت هوافضا توانمندتر شده و شاهد همکاری‌های خوب و موثری بین دانشجویان و پژوهشگاه فضایی باشیم.

در ادامه دکتر مریم کیانی دبیر کمیته علمی و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هوافضا نیز به ارائه گزارشی در خصوص نحوه داوری و ارزیابی طرح‌ها پرداخت. وی خاطرنشان کرد چهار تیم راه یافته به مرحله ساخت نمونه مهندسی حدود 5 ماه فرصت خواهند داشت تا با حمایت مالی که از سوی مسابقه انجام خواهد شد نمونه مهندسی طرح پیشنهادی خود را بسازند.

شایان ذکراست؛ رویداد فناورانه و رقابتی طراحی و ساخت ماهواره مکعبی کیوست (Qsat) با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه فضایی ایران، در حال برگزاری است. این رویداد با هدف آموزش و تربیت سرمایه انسانی متخصص در حوزه طراحی سامانه‌های فضایی برگزار می‌شود. این رقابت که به مدت ۱۲ ماه در سه مرحله‌ی طراحی مفهومی و اولیه، طراحی جزئی و ساخت نمونه مهندسی همراه با دوره‌های آموزشی تخصصی اجرا شد، از ابتدای بهمن‌ماه ۱۴۰۲ با ثبت‌نام ۵۲ تیم از سراسر کشور آغاز شده است. در حال حاضر براساس داوری‌ها و نظر کمیته علمی رویداد، ۴ تیم برای مرحله ساخت نمونه مهندسی ماهواره انتخاب شده‌اند که با حمایت ۶۰۰ میلیون تومانی از هر تیم طی 5 ماه باید محصول را برای تایید آزمایش‌های کیفی تحویل پژوهشگاه فضایی دهند.

//isti.ir/ZtZz