پیش بینی تکنولوژی در رابطه با لوازم خانگی در سال ۲۰۳۰

پیش‌بینی در مورد آینده لوازم خانگی می‌تواند بسیار پیچیده باشد و به عوامل متعددی اعم از فناوری، تغییرات اجتماعی و اقتصادی، نیازهای مصرف‌کنندگان، توسعه صنعت و دیگر عوامل بستگی داشته باشد.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، دنیا دارد روز به روز به هم متصل‌تر می شود. دسترسی مردم در گوشه و کنارهای مختلف دنیا به اینترنت بیشتر و بهتر می‌شود و با این رشد، پتانسیل فناوری‌های نوین در حال آزاد شدن است.

حالا دستگاه‌های مختلف، از تلفن همراه، تلویزیون و یخچال گرفته تا سنسورهای صنعتی امکان اتصال به اینترنت را دارند و این، آینده‌ بسیار روشنی را از نظر اقتصادی برای کارآفرینان، مهندسان، و سرمایه گذاران نوید می‌دهد. 

 

رباتیک و اینترنت اشیاء (IOT)
آنچه بسیار مسلم است در سال‌های آینده فناوری تا حد بسیار زیادی در تغییر لوازم خانگی نقش خواهد داشت، آن هم نقشی مثبت که طراحی و عملکرد آن‌ها را دگرگون می‌کند. با دخالت فناوری در این حوزه ما شاهد تولید دستگاه‌هایی هوشمندتر، با بهره‌وری بهتر و دارای قابلیت کنترل از راه دور خواهیم بود.  

برای مثال در آینده خواهیم دید میز تلویزیون‌هایی ساخته شود که با کمک هوش مصنوعی، قابل به تشخیص گفتار خواهند بود. به این معنی که با زبان طبیعی کاربر قادر به اجرای دستورات خواهند بود. تا بتوانند تجربه شما را از تماشای تلویزیون بهبود ببخشند.

یکی دیگر از خدماتی که اینترنت اشیا در لوازم خانگی می‌تواند داشته باشد این است که تمام دستگاه‌ها را به یکدیگر متصل کند تا با هماهنگی بیشتری در خدمت کاربر باشند. برای مثال دستگاه‌های پخش با سیستم روشنایی یا امنیتی در ارتباط باشد.

سفارشی‌سازی لوازم خانگی نیز بخشی از خدمات در این حوزه است. به این صورت که با استفاده از دستگاه‌های چاپ ۳ بعدی می‌تواند اثاثیه‌ای مطابق با نیازها و فضایی که در اختیار دارید تولید کند. مثلاً یک میز تحریر ساده ارزان با مواد قابل بازیافت که دقیقاً مناسب گوشه اتاق کار شما است. این تکنولوژی به طراحان و سازندگان کمک می‌کند تا بدون محدودیت، طرح‌هایی خلاقانه‌تر و شخصی سازی شده‌تری تولید کنند.

مطلب مهمی که در این زمینه قابل بحث است، امنیت مربوط به اینترنت اشیا است که باید به آن توجه مبرمی شود تا امکان حملات سایبری را به حداقل ممکن برساند.

 

 

مصرف انرژی کمتر و منابع طبیعی
هر چه در زمان جلو تر می‌رویم، با منابع طبیعی محدودتری روبروی خواهیم بود. به همین پیش‌بینی می‌شود به سمت مسیری حرکت کنیم که با کمترین استفاده و نیاز به منابع طبیعی به تولید اثاثیه مانند تولیدات گامی نو بپردازیم.  

پیشرفت در این زمینه می‌تواند منجر به توسعه هوش مصنوعی برای مدیریت مصرف انرژی شود. به صورتی که لوازم خانگی مانند یخچال، تلویزیون، گرمایش و سرمایش و … می‌توانند تشخیص دهند که چه زمانی خاموش - روشن شوند و یا چه عملکردی را پیش بگیرند تا مصرف بهینه تری در انرژی داشته باشند.

همچنین در مصرف مواد غذایی نیز می‌تواند کمک کننده باشد، هوش مصنوعی در آینده می‌تواند مخصوصاً در یخچال‌ها، با نزدیک شدن به تاریخ انقضای مواد غذایی به کاربر هشدار دهد تا قبل از سر رسید اقدام به مصرف آنها نماید. علاوه بر این پیشبینی می‌شود تا با تشخیص پسماندهای قابل بازیافت، به کنترل پسماندهای خانگی کمک کنند تا به کاهش زباله‌ها و افزایش بازیافت منابع منجر شود.

 در لوازم خانگی مانند ماشین لباسشویی و ظرفشویی، هوش مصنوعی می‌تواند به کاربران پیشنهاداتی در مورد استفاده بهینه از منابع آب دهد. به عنوان مثال، با تشخیص مقدار لباس یا ظروف موجود در دستگاه، می‌تواند مقدار مناسبی از آب را استفاده کند.

 



بهداشت و سلامت فردی 
در آینده هوش مصنوعی با استفاده از حسگرها و تجزیه و تحلیل داده‌ها، می‌تواند به کاربران اطلاعاتی در مورد وضعیت سلامت لوازم خانگی‌شان ارائه دهد و در صورت نیاز به تعمیر یا نگهداری پیشگیرانه هشدار دهد که این اقدام می‌تواند به طول عمر لوازم خانگی کمک کند.

در کل میتوان گفت با بهره‌گیری از تجزیه و تحلیل داده‌ها، اتصال به اینترنت اشیاء و تصمیم‌گیری‌های هوش مصنوعی؛ مصرف منابع طبیعی کمتر می‌شود و کاهش آلایندگی محیطی کاملا امکان پذیر است.

در حوزه سلامت نیز، بهداشت و پزشکی فردی نیز طبق پیش‌بینی‌های هوش مصنوعی دستخوش پیشرفت خواهد شد. به طوری که لوازم پزشکی خانگی مثل فشارسنج‌ها، دستگاه‌های اندازه‌گیری قند خون، ترازوهای هوشمند و... می‌توانند به صورت متصل به شبکه‌ پزشکی باشند و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در وضعیت سلامتی به شما گزارش دهند. همچنین با کمک گجت‌های پوشیدنی مانند ساعت، با بررسی داده ها به کنترل و حتی تشخیص بیماری هایی همچون دیابت یا سرطان بپردازند.

//isti.ir/ZfNx