منظور از مزایای شرکت‌های دانش‌بنیان چیست؟

شرکت‌های دانش‌بنیان با عناصری مانند علم و دانش درهم آمیخته است و بسیاری از مدیران با علم به اینکه اینگونه شرکت‌ها دارای مزایایی هستند، تمایل دارند شرکت خود را به صورت دانش‌بنیان به ثبت برسانند؛ چراکه مزایایی دارند که دیگر شرکت‌ها از آن برخوردار نیستند.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری وارتباطات، در قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان شیوه‌های گوناگونی از حمایت این شرکت‌ها به عنوان مزیت آن‌ها مد نظر قرار گرفته است که اکنون حدود ۱۱۰ خدمت حمایتی به این شرکت‌ها ارائه می‌شود.

می‌توان مهم‌ترین مزیت شرکت‌های دانش بنیان‌ها را معافیت‌های مالیاتی دانست که البته مزایای تاسیس شرکت دانش بنیان فقط به معافیت‌های مالیاتی محدود نمی‌شود.

مزایای شرکت‌های دانش بنیان علاوه بر معافیت از مالیات و عوارض گمرکی، اعطای کمک هزینه مالی به این شرکت ها، دریافت وام و تسهیلات مالی کم بهره یا بدون بهره کوتاه - بلند مدت، از سازمان‌های ذی صلاح، برای تامین کردن همه یا بخشی از هزینه تولید و عرضه یا بکارگیری فناوری است.

همچنین دریافت تسهیلات قرض الحسنه و صندوق نوآوری و بهره مندی از پوشش بیمه‌ای مناسب، در تمام مراحل تولید، عرضه و به کارگیری است. یکی دیگر از مزیت‌های شرکت‌های دانش بنیان در اولویت قرار گرفتن شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان، برای استقرار در محل پارک‌های علم و فناوری، مناطق ویژه اقتصادی و یا مناطق ویژه علم و فناوری و مراکز و سازمان‌های رشد است.

تسهیلات را می‌توان از جمله ثبت اختراع، نمونه سازی، تجاری سازی، تجهیز کارگاه، آماده سازی خط تولید و همچنین تسهیل دریافت ضمانت نامه از بانک‌ها، شرکت در مناقصه، پیش پرداخت، حسن انجام کار، پوشش کسر وثیقه و ... دانست.

همچنین افرادی که در شرکت دانش بنیان فعال هستند از تسهیلات نظام وظیفه برخوردارند. علاوه بر آن برخورداری از امتیازات و تسهیلات مربوط به شرکت در برخی مناقصات است.

در نهایت در اولویت قرار گرفتن شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان در واگذاری تمام یا بخشی از سهام مراکز و موسسات پژوهشی دولتی قابل واگذاری، بر اساس ضوابط قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

//isti.ir/ZnRy