IoT چگونه بر حمل و نقل هوشمند خصوصی و عمومی تأثیر میگذارد؟
اینترنت اشیا در حمل و نقل عمومی کاربردهای زیادی دارد. بسیاری از شهرها برای بهینهسازی مسیرهای حمل و نقل عمومی، ایجاد جادههای ایمنتر، کاهش هزینههای زیرساختها و کاهش ترافیک، ابتکارات حمل و نقل هوشمند را آغاز کردهاند.
به گزارش روابطعمومی ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات امروزه پیشرفتهایی که در حوزه تکنولوژی اتفاق افتاده به میزان زیادی روی صنعت حملونقل اثرگذار بوده و باعث پیشرفت این صنعت و البته صنعت لجستیک شده است. اینترنت اشیا در حمل و نقل هوشمند دارای مزایای بسیار زیادی است و کاربردهای گستردهای نیز دارد که ما در این مطلب قصد داریم درباره آن صحبت کنیم.
* اهمیت استفاده از اینترنت اشیا در حمل و نقل
بهطورکلی صنعت حملونقل و لجستیک از گذشتههای دور همواره دارای چالشهای بسیار زیادی بوده و به دنبال راهکارهایی مؤثر برای غلبه بر این چالشها بوده است. از جمله مهمترین این چالشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن دید بیشتر در فرایندهای حملونقل
- اندازهگیری عملکرد عملیاتی
- کاهش زمان توقف
- کاهش هزینههای عملیاتی
- بهینهسازی ترافیک جادهای
امروزه تکنولوژی اینترنت اشیا میتواند به میزان زیادی روی غلبه بر این چالشها اثرگذار بوده و باعث کاهش این چالشها و در برخی از موارد از بینرفتن کامل آنها شود.استفاده از IoT در حمل و نقل کمک میکند تا صنایع و سازمانها بتوانند محصولات خود را به شکل بهینهتری جابهجا کرده و در نتیجه در هزینههای کلی که دارند نیز صرفهجویی کنند.
بهطورکلی اینترنت اشیا با توجه به توانایی خود در اتصال دستگاههای مختلف به یکدیگر میتواند کلید مناسبی برای تحول مؤثر در فرایندهای لجستیک در سراسر کشور باشد.
* مزایای استفاده از اینترنت اشیا در حمل و نقل
حملونقل مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT) میتواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد که از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیستم ارتباطی: داشتن یک سیستم ارتباطی مؤثر بین رانندگان کامیون و خودروها و البته مدیران میتواند باعث عملکرد هرچه بهتر آنها شود.
- رصد موقعیت مکانی: امروزه از فناوریهای نوین مانند GPS برای نظارت بر مکان فعلی وسایل نقلیه استفاده میشود. این تجهیزات تضمین میکنند که محموله مدنظر در زمان مشخصشده به مقصد میرسد و تحویل داده میشود. همین ویژگی نیز به شرکتهای لجستیک اجازه میدهد تا زمان تحویل را تخمین زده و وسایل نقلیه خود را بر همین اساس تنظیم کنند.
- نظارت بر زنجیره تأمین: صنعت لجستیک توسط سیستمهای نظارت بر زنجیره تأمین بلادرنگ پشتیبانی میشود. این سیستمها میتوانند بهراحتی هرچه تمام عملیات سادهسازی را در فرایندهای زنجیره تأمین انجام دهند.
- امنیت سایبری: امروزه تهدیدات امنیتی بخش عمدهای از هر صنعتی از جمله صنعت حمل و نقل را تشکیل دادهاند. استفاده از اینترنت اشیا در حملونقل میتواند به میزان بسیار زیادی روی کاهش این تهدیدهای امنیتی اثرگذار باشد.
ارسال به دوستان