تحول دیجیتال با برترین فناوری‌های نوظهور در صنعت مخابرات

تحول دیجیتال در کنار افزایش سرعت توسعه صنایع نوظهور در عرصه مخابرات، سبب استقبال روزافزون از سیستم‌های ارتباطی هوشمند، پرداخت بی‌سیم، شبکه یکپارچه و همچنین تلفن‌های هوشمند و تبلت­ ها شده است.

تحول دیجیتال در کنار افزایش سرعت توسعه صنایع نوظهور در عرصه مخابرات، سبب استقبال روز افزون از سیستم‌های ارتباطی هوشمند، پرداخت بی‌سیم، شبکه یکپارچه و همچنین تلفن‌های هوشمند و تبلت­‌ها شده است. در حقیقت، صنعت ارتباطات از راه دور در خط مقدم تحولات دیجیتالی قرار دارد. صنعت مخابرات از نظر فناوری، تغییرات بزرگی کرده است.

ظهور این فناوری‌های دیجیتال به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان این امکان را می‌دهد تا برای دستیابی به اطلاعات و همچنین انجام تعامل و ارتباطات بهتر، روش‌های جدیدی را تجربه کنند که گفته می‌شود این امر در دراز مدت در سبک زندگی انسان تأثیرگذار خواهد بود.


در واقع، تحولات دیجیتالی زمانی به واقعیت خود نزدیک می‌شود که کلیه تغییرات آن در جهت ارتقای کسب و کار و ایجاد شرایط مطلوب برای نفع مشتریان پیش برود. زمانی که چنین اتفاقی در سطح تکنولوژی رخ دهد می توان این ادعا را بیان داشت که آن جامعه دچار تغییر در زیرساخت­ های دیجیتالی خود شده­ است.

چرا صنعت مخابرات به سمت تحول دیجیتال پیش می‌رود
مفهوم تحول دیجیتال باعث ایجاد تغییراتی می‌شود که در حال حاضر در جهان پیرامون شاهد آن هستیم. در حقیقت، این اتفاق سبب بهبود زندگی مردم می‌شوند و درعین‌حال فرصت‌های جدیدی برای خلق نوآوری در مشاغل ایجاد می‌کند. دیجیتال سازی به صنعت مخابرات فرصتی می‌دهد تا به وسیله آن موقعیت خود را در بازار رقابت بازسازی کند، سیستم‌های تجاری خود را دوباره احیا کند و پیشنهادهای مبتکرانه‌ای برای مشتریان داشته باشد.

امروزه اکثر اپراتورها بر روی بهبود تعامل با کاربران تمرکز کرده‌اند و در حال حاضر، اپراتورهای مخابراتی در حال استفاده از فناوری اتوماسیون، رویکرد چند کاناله و شخصی‌سازی خدمات برای ایجاد یک تجربه عالی توسط مشتریان هستند که این مسئله باعث استفاده بهتر از پتانسیل‌های موجود می‌شود. این تحولات می­تواند سبب شکل‌­گیری یک زندگی مبتنی بر سرعت و دقت شود در حالی که هزینه­‌های ارائه خدمات را نیز پایین می‌­آورد.

پذیرش فناوری‌های نوظهور در صنعت مخابرات
خوشبختانه با وقوع تحول دیجیتال در عرصه ارتباط از راه دور، زمینه برای ارتقای ارائه خدمات توسط اپراتورهای برجسته صنعت مخابرات فراهم آمده است. این امر سبب شده این شرکت‌ها بتوانند سهم خود را در بازار رقابت افزایش داده و فرصت تجربه از تکنولوژی‌های دیجیتالی را برای مشتریان فراهم سازند. 

۱. (اینترنت اشیا باند باریک) NB-IoT
اینترنت اشیا با این مفهوم همراه است که دستگاه‌­های الکترونیکی باید با یکدیگر ادغام و به هم متصل شوند. از این‌ رو هم‌ اکنون اپراتورهای مخابراتی برای پشتیبانی از تجارت از سیستم‌عامل‌های دیجیتالی استفاده می‌کنند که اتصال، تجزیه‌ و تحلیل، تحرک، امنیت و فضای ابری را با یکدیگر ترکیب می‌کند. در نهایت، همه این عوامل به درآمدزایی بیشتر کمک می‌کنند.

یکی از تأتیرگذاران تحول دیجیتال ورود تکنولوژی NB-IoT به عرصه مخابرات است که در واقع یک استاندارد فناوری رادیویی شبکه گسترده کم مصرف (LPWAN) است. برخی از مشخصات تهیه شده توسط ۳GPP (پروژه مشارکت نسل ۳، همکاری بین گروه‌های انجمن استانداردهای ارتباط از راه دور) عبارت‌اند از:

   * راهکار NB-IoT LPWAN که بر روی یک طیف مجاز اجرا می‌شود و کیفیت خدمات و قابلیت همکاری آینده را تضمین می‌کند.
   * NB-IoT یک فناوری است که مربوط به LTE است و از ارتباطات دوطرفه پشتیبانی می‌کند و به‌طور خاص برای برنامه LPWA طراحی شده است.
   * NB-IoT توسعه یافته است تا امکان برقراری ارتباط کارآمد، عمر طولانی‌تر باتری برای تعداد بیشتری از دستگاه‌های توزیع‌شده و همچنین هزینه کمتر برای مکان‌های گسترده جغرافیایی را فراهم کند.
   * از این تکنولوژی برای اتصال تعداد زیادی دستگاه با جریان کوچک با هزینه کم و در یک زیر ساخت شهری گسترده استفاده می‌شود.

۲. پرداخت بی‌سیم
یکی دیگر از نشانه‌های تحول دیجیتال پیدایش سیستم‌های پرداخت بی‌سیم است که شامل کارت‌های اعتباری، کارت‌های نقدی، کارت‌های هوشمند و سایر تجهیزات، ازجمله دستگاه‌های تلفن هوشمند می‌باشد. این کارت‌ها از فناوری‌هایی همچون RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) یا NFC (ارتباطات نزدیک به زمینه) برای انجام پرداخت‌های مطمئن استفاده می‌کنند. این تکنولوژی‌ها با استفاده از تراشه‌های بی‌سیم حاوی جزئیات کارت پرداخت کاربر و یا به‌صورت جاسازی شده در تلفن همراه کار می‌کنند. این تراشه و آنتن تعبیه شده به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد تا کارت و یا تلفن خود را بدون نیاز به کشیدن کارت یا استفاده از پین، روی کارت‌خوان در پایانه نقطه فروش قرار دهند. این فناوری همچنین می‌تواند برای انتقال پیام‌های اطلاعاتی به تلفن‌های مجهز به NFC با قرار گرفتن در نزدیکی کارت‌خوان‌های موجود در فروشگاه، مورد استفاده قرار گیرد.

۳. فناوری 5G
تحول دیجیتال در شبکه تلفن همراه با تولد 5G صورت گرفت و شرایطی ایجاد شد که علاوه بر اتصال افراد به یکدیگر، امکان اتصال ماشین‌ها، اشیا و دستگاه‌ها نیز فراهم شود. با این تحول، اتصال قابل‌اعتماد در تلفن‌های هوشمند با سرعت بیشتری صورت پذیرفت. این سطح از عملکرد و کارایی که به تازگی شکل گرفته یک تجربه جدید برای کاربران به وجود آورده که در آن می‌توانند به راحتی به صنایع مختلف متصل شوند.

5G به ۳ نوع اصلی تقسیم می‌شود:
پهنای باند پیشرفته موبایل: 5G نه تنها تلفن‌های هوشمند را فعال می‌کند، بلکه می‌تواند از طریق داده‌های جدید مانند VR و AR، با سرعت سریع‌تر، یکنواخت‌تر و تأخیر و هزینه کمتر در هر بیت، ارتباط برقرار کند.

ارتباط در بحران: 5G ارائه خدماتی را امکان‌پذیر می‌کند که می‌توانند صنایع را با ارتباط قابل‌اطمینان، در دسترس و کم تأخیر کنترل کند، شرایطی مانند کنترل از راه دور زیرساخت‌های حساس و پرخطر، وسایل نقلیه و اقدامات پزشکی از جمله این خدمات هستند.

اینترنت اشیا: 5G می‌تواند تقریباً در همه دستگاه‌ها تعداد زیادی از سنسورها را از طریق قابلیت کاهش نرخ داده و قدرت و تحرک بالا با کمترین هزینه متصل کند.

علاوه بر این‌ها، یک تحول دیجیتال دیگر در زمینه ارتباطات بی‌سیم در تلفن‌های همراه شکل گرفته است که طی آن کاربر 5G می‌تواند به صورت یکپارچه از هر سه امکان 5G، 4G و Wi-Fi استفاده کند، زیرا 5G می‌تواند با 4G و Wi-Fi نیز متصل شود و به کاربر اجازه دهد تا هم‌زمان به رادیوی جدید 5G (NR) ، LTE یا فناوری بی‌سیم متصل شود. ازآنجاکه فناوری 5G برای یک طیف غیرمجاز، بدون نیاز به دسترسی به طیف مجاز طراحی شده است، افراد بیشتری قادر به بهره‌مندی از 5G و مزایای آن خواهند بود.

تحول دیجیتال و ردیاب مکان
با تحول دیجیتال از طریق ظهور فناوری اینترنت اشیا و حسگرهای مبتنی بر مکان مانند GPS، ما توانایی ایجاد یک امکان امنیتی فردی با قابلیت ردیابی موقعیت مکانی را داریم. GPS می‌تواند اطلاعات موقعیت مکانی بسیار دقیقی از اشیا و افراد متحرک ارائه دهد که از روش‌های ردیابی قبلی برتر است. با استفاده از این فناوری ردیابی، اپراتورهای مخابراتی می‌توانند زنجیره‌های تأمین بهتری را شناسایی کنند، مکان کالاها را ردیابی و کنترل کنند، موقعیت کارگران را بیابند و بهره‌وری تجاری را افزایش دهند. این برنامه همچنین امکان تعیین مکان کاربر موجود در بستر ابری برای پردازش بیشتر را فراهم می‌کند. در چنین سناریویی، بسته به داده‌های ارسال شده توسط سیستم از راه دور، بستر ابری مکان را ارزیابی کرده و آن را به زبان قابل‌فهم ترجمه می‌کند.

تحول دیجیتال و مدیریت یکپارچه شبکه
در حال حاضر، مشاغل برای برقراری ارتباط مؤثر و کارآمد بین کارمندان، کارگران و مشتریان به طور روزمره به یک شبکه گسترده مخابراتی متکی هستند. مدیریت یکپارچه شبکه به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا هزینه‌های مربوط به شبکه مخابراتی موجود را بهتر ردیابی و کنترل کنند. هدف اصلی مدیریت شبکه یکپارچه دستیابی به یک شبکه بدون خطا و بهبود عملکرد است.

زیرساخت ارتباطات در تجارت
در حقیقت، تحول دیجیتال می‌تواند فرآیند استفاده از فناوری‌های دیجیتال برای ایجاد راهکارهای جدید تجاری یا اصلاح و ارتقای روش‌های موجود در تجارت، فرهنگ و درک تقاضاهای مشتری برای تأمین نیازهای بازار باشد. این مسئله برای اپراتورهای مخابراتی فرصت رشد و سودآوری بیشتری فراهم می‌کند. یکپارچه‌سازی فناوری اطلاعات و خدمات شبکه به شرکت‌های مخابراتی این امکان را می‌دهد تا خواسته‌های ارتقا یافته مشتری خود را که یک ضرورت رقابتی است، برطرف کنند.

همچنین این مسئله منجر به کاهش هزینه می‌شود و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا روی قابلیت‌های منحصربه‌فرد سرمایه‌گذاری کنند. این اتفاق فراتر از نقش‌های سنتی مانند فروش، بازاریابی و خدمات به مشتری است. به عبارت دیگر تحولات دیجیتال با نحوه تفکر و تعامل با مشتریان آغاز و پایان می‌یابد. همان‌طور که برای مدیریت تجارت خود به سمت برنامه‌های هوشمند می‌رویم، این فرصت را داریم که چگونگی تجارت خود را با کمک فناوری دیجیتالی در کنار خود تصور کنیم.

RyhnUJM32
//isti.ir/ZSYx