کارگروه «بینالملل»
کارگروه «بینالملل» ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات با هدف ارتقای تعاملات و همکاریهای فناورانه بین دستگاهها و سازمانهای داخلی در حوزه ICT تشکیل شده است. این کارگروه با تمرکز بر شناسایی ظرفیتها و فرصتهای موجود در دستگاههای داخلی، به همافزایی و هماهنگی بین آنها پرداخته و زمینهسازی برای توسعه زیرساختها، تبادل فناوری، و حمایت از صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان را فراهم میسازد. همچنین، کارگروه به شناسایی و تسهیل فرآیند واردات و انتقال تکنولوژیهای پیشرفته به کشور، به منظور تقویت توانمندیهای داخلی و افزایش رقابتپذیری در بازارهای جهانی، میپردازد.
کارگروه «امنیت سایبری»
کارگروه «امنیت سایبری» اولین کارگروه ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات در بهمن ماه 1402 با حضور متخصصین دانشگاهی، صنعتی و دولتی، با شناسایی خلاءها، برای تدوین راهبرد و حل چالشها تشکیل شد. هدف از تشکیل این کارگروه تعیین اولویتهای حوزه امنیت سایبری و پیشبینی راهبردهای اجرایی، رشد و گسترش فناوریهای دیجیتال و رصد حرکت جوامع به این موضوع برای حفاظت از اطلاعات و امنیت دادهها میباشد. امروزه امنیت سایبری به یکی از پر چالشترین و پر اهمیتترین موضوعات در سطح محلی، ملی و بینالمللی تبدیل شده است.
کارگروه «ماهواره و سنجش از دور»
کارگروه «ماهواره و سنجش از راه دور» با هدف بررسی فناوریها و اولویتهای برتر در حوزه ارتباطات ماهوارهای و سنجش از راه دور ایجاد شده است. این کارگروه متشکل از متخصصان دولتی و فعالان این حوزه است. اهمیت این حوزه به دلیل گسترش مستمر و روز افزون ارتباطات ماهوارهای، رشد شبکههای ماهوارهای و پیشرفت کشور در صنعت فضایی رو به افزایش است. بیتوجهی به این حوزه میتواند منجر به از دست رفتن فرصتهای رشد و گسترش این فناوری در سالهای آینده شود.
کارگروه «هوشمندسازی و اینترنت اشیاء»
کارگروه «هوشمندسازی و اینترنت اشیاء» در اسفندماه ۱۴۰۲ با مأموریتهای اصلی رصد فناوری و شناسایی زیستبوم، شناسایی چالشها و فرصتها و توسعه فناوریهای اولویتدار کشور در این حوزه با شرکت چندی از متخصصان و متولیان مربوطه ذیل ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات تشکیل شده است. فناوری هوشمندسازی در زمینههای مختلفی مانند انرژی، حمل و نقل، کشاورزی، شهری، صنایع وکارخانهها، معادن و سلامت در این کارگروه پیگیری میشوند. در واقع، کارگروه هوشمندسازی و اینترنت اشیاء به عنوان یکی از بازوهای تخصصی ستاد از ظرفیتهای ستاد و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری جهت فعالسازی زنجیره ارزش و زیستبوم در این حوزه استفاده میکند.
کارگروه «ارتباطات نسل جدید»
کارگروه «ارتباطات نسل جدید» با هدف ایجاد هماهنگی بین بازیگران متعدد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده است. این کارگروه متشکل از نمایندگان اپراتورها، تأمینکنندگان خصوصی و مسئولان دولتی است. هدف از تشکیل این کارگروه، ایجاد فضای همافزایی و رشد غیرمترقبه در حوزه ارتباطات نسل جدید است. . ارتباطات نسل جدید، ضرورت باقی ماندن در فضای فناوری و رشد است که با حضور و هماهنگی بین بازیگران متعدد این حوزه قابلیت تحقق پیدا میکند. ایران با رشد در این حوزه میتواند بازوی فناوری و پیشروی در این زمینه باشد