فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی توسعه دستکش هوشمند به عنوان رابط انسان-ماشین»

فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی توسعه دستکش هوشمند به عنوان رابط انسان-ماشین با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی در صنعت بازی‌های رایانه‌ای» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی از دانشگاه تهران منتشر شد.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، با ورود به عصر اینترنت اشیاء (IOT) و هوش مصنوعی (AI)، رابط‌های انسان-ماشین (HMLs) که قادر به ارائه تعامل شهودی بیشتری برای ادغام محیط‌های مجازی با دنیای دیجیتال هستند، در چند سال گذشته پیشرفت‌های زیادی را تجربه کرده اند. در چشم انداز تکامل بازی، تقاضای فزاینده‌ای برای تجهیزات جانبی نوآورانه وجود دارد که می‌توانند تعامل و واقع گرایی بازیکنان را افزایش دهند. انواع کنترل کننده‌های سنتی، متکی به فشار دکمه‌ها و حرکات جوی استاتیک، در ارائه یک تجربه طبیعی محدودیت دارند و کاربران نمی‌توانند اشیاء را در محیط‌های مجازی بگیرند یا لمس کنند. این شکاف، ضرورت وجود رابطه‌های نوآورانه‌ای را برجسته می‌کند که می‌توانند تعامل طبیعی‌تر انسان را تسهیل کنند. در این راستا، دستکش‌های هوشمند فرصتی برای پل زدن بین دنیای فیزیکی و مجازی به طور یکپارچه را ارائه می‌کنند.

هدف از این طرح، توسعه دستکش‌های هوشمند مجهز به حسگر‌های منعطف و خودتغذیه شونده مبتنی بر نانوژنراتور‌های تریبوالکتریک (TENG) است که قادرند حرکت مکانیکی دست را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کنند. این دستکش نوآورانه با ادغام فناوری‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، حرکات دست را به اقدامات دقیق در محیط‌های مجازی تبدیل کرده و امکان تعامل طبیعی و مستقیم با این محیط‌ها را فراهم می‌سازد. طراحی ارگونومیک دستکش، راحتی و قابلیت استفاده در طولانی مدت را تضمین می‌کند. این سیستم قادر به تشخیص حداقل زاویه خمش ۵ درجه و و حداکثر ۱۱۰ درجه است. ترکیب این طراحی ارگونومیک با فناوری پیشرفته حسگر، دستکش‌های هوشمند را به ابزاری انقلابی در ایجاد تجربیات مجازی فراگیر و شهودی تبدیل می‌کند.

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکت‌کننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

گروه‌های پژوهشی و فناور توانمند تا روز سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهاد‌های خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و یا جهت ارتباط با کارگزاری خیام با شماره ۰۲۱۶۶۵۸۰۹۴۳ و ۰۹۰۰۹۲۰۹۸۱۰ تماس حاصل کنند.

 

//isti.ir/ZNgy