هکرها این رمزها را دوست دارند!
یکی از مواردی که منجر به نفوذ آسانتر هکرها میشود، استفاده از رمزهای مشخص و قابل پیشبینی به عنوان رمز پیشفرض است.
به گزارش روابطعمومی ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات، هکرها به فعالیتهای خود در فضای مجازی و اینترنت ادامه میدهند. برخی از این اقدامات ناظر بر باج خواهی اینترنتی و برخی دیگر، ناظر بر منازعات سایبری پشت پرده یا نیمه علنی صورت میگیرد. یکی از مواردی که منجر به نفوذ آسانتر هکرها (بهخصوص در میان کاربران عادی اینترنت) میشود، استفاده از رمزهای مشخص و قابل پیش بینی به عنوان رمز پیش فرض، توسط آنهاست.
اغلب افراد در انتخاب و به خاطر آوردن رمز عبور مشکل دارند، بهخصوص وقتی پای کد چهار رقمی در میان باشد. با این حال اگر رمز عبور راحتی مانند ۱۲۳۴ را به عنوان پیشفرض انتخاب کردهاید، بهتر است در انتخابتان تجدیدنظر کنید، زیرا نتایج پژوهشی جدید درباره امنیت سایبری نشان میدهد که انتخاب محبوبترین رمزعبورها به افزایش احتمال هک شدن حساب کاربری منتهی میشود. به عبارتی گویاتر، استفاده از رمزهایی مانند ۱۲۳۴ یا ۲۰۲۴ (سال میلادی کنونی) میتواند هکرها را با دردسر اندکی در دسترسی به اطلاعات اینترنتی و شخصی افراد مواجه سازد.
طبق گزارشی در پایگاه «اینفرمیشن بیوتیفول» که در ایندپندنت بازنشر شده است، عجیب نیست که ۱۲۳۴ محبوبترین رمزعبور باشد. این گزارش به کمک دادههای «دیتا ژنتیک» به بررسی رایجترین و کمترین رمزعبورهای چهاررقمی که با کلاهبرداری و نقض دادهها مواجه میشوند، پرداخته است. جیک مور، مشاور امنیت سایبری جهانی، میگوید: مردم عموماً یا از رمزعبورهایی که رایج است استفاده میکنند یا به سراغ ارقامی مانند تاریخ و سال تولدشان میروند که بهراحتی در ذهن میماند.
با این حال، هکرها قطعا در بازیابی این رموز، به مراتب دردسر کمتری نسبت به رمزهای پیچیده و غیر قابل پیش بینی خواهند داشت. این مسئله زمانی جدیتر میشود که هکرها، نسبت به ماهیت کاربر، سن، سال تولد، محل زندگی و.. آگاه باشند. در این صورت، هکرها قبل از امتحان هر رمز دیگری، بر روی رموز عبور احتمالی متمرکز شده و در بسیاری از موارد نیز به اهداف خود دست مییابند!
طبق نتایجی که از بررسی ۳.۴ میلیون رمزعبور به دست آمد، بسیاری از افراد در انتخاب رمزهای امنیتیشان الگوهای سادهای را دنبال میکنند. طبیعی است که افراد، این اقدام را جهت به خاطر سپردن رمز عبورشان و جلوگیری از دردسرهای ناشی از بازیابی رمز عبور مجدد صورت میدهند، اما نسبت به عواقب و تبعات امنیتی آن در فضای سایبری بی اطلاع هستند. توصیه کارشناسان امنیت سایبری این است که از انتخاب رمزهای ساده اجتناب کنید، زیرا هکرها میتوانند بهراحتی به آن دست یابند.
مور میگوید: مردم با انتخاب رمزعبورها و کدهای ساده خودشان را به خطر میاندازند و تا زمانی که با آن مواجه نشوند، این تهدید را کاملا درک نمیکنند.
نکته دیگر در این تحقیق، مربوط به تعداد دفعاتی است که هکرها تلاش میکنند به رمز عبور فرد یا حساب کاربری مدنظر خود دست پیدا کنند. هکرهای ماهر اگر ۶۱ بار سعی کنند رمزعبور را حدس بزنند، در یکسوم موارد (یعنی با حدود ۲۰ حدس) میتوانند رمز عبور صحیح را پیدا کنند و اگر به آنها ۴۲۶ بار فرصت بدهید، به نیمی از حسابهای کاربری دسترسی پیدا میکنند.
یک هکر حتی اگر برای دستیابی به رمز عبور کمی تلاش کند، ۲۰ درصد شانس دارد که با پنج بار تلاش وارد یک حساب کاربری شود. مور پیشنهاد میکند که برای محافظت از حسابهای کاربری حتی در شبکههای اجتماعی، از سال تولد، اطلاعات شخصی و رمزهای تکراری استفاده نشود. زیرا هکرها و کلاهبردارها با این رمزهای ساده و قابلحدس، بهراحتی به ما حمله میکنند؛ بنابراین در انتخاب این کدها، باید هوشمند و راهبردی عمل کرد.
ارسال به دوستان