هک گوشی‌های هوشمند و سوء‌استفاده مجرمین سایبری از اطلاعات خصوصی افراد

رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی اظهار داشت : با افزایش حجم اطلاعات حساس ذخیره شده در تلفن‌های هوشمند، اولویت دادن به امنیت گوشی‌های هوشمند و محافظت از داده‌های خود در برابر تهدیدات احتمالی بسیار مهم است.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، سرهنگ الوانی رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی در تشریح این خبر بیان داشت : این‌روز‌ها بسیاری از افراد تصاویر خصوصی و اطلاعات شخصی خود را در تلفن همراه‌شان نگهداری می‌کنند،که می تواند خطرات متعددی را برای کاربران به همراه داشته باشد.

رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی بیان کرد: این موضوع، دسترسی هکر‌ها و سارقان اینترنتی به اطلاعات مهم و خصوصی افراد را آسان می‌کند ، در‌صورت هک‌شدن تلفن همراه توسط مجرمین سایبری تمامی این اطلاعات در اختیار فرد مجرم قرار می‌گیرد که می‌تواند با سوء‌استفاده از این اطلاعات دردسر‌های متعددی را برای صاحبان آن‌ها ایجاد کند.

وی افزود:امنیت تلفن‌های هوشمند به دلیل داده‌های شخصی و حساس  ذخیره‌شده در آن ، در عصر دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار است،لذا کاربران می‌توانند با اجرای اقدامات امنیتی اولیه و پیشرفته و حفظ شیوه‌های ایمن اینترنت، خطرات را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهند، از هویت دیجیتال خود محافظت کرده و از تجربه ایمن گوشی هوشمند اطمینان حاصل کنند.

این مقام انتظامی خاطر‌نشان کرد: یکی دیگر از جنبه‌های امنیت گوشی‌های هوشمند که اغلب نادیده گرفته می‌شود، محافظت از عکس‌های شخصی و پیام‌های محرمانه است،گوشی‌های هوشمند به وسیله‌ای برای ذخیره‌سازی اولیه ثبت و حفظ خاطرات با ارزش افراد تبدیل شده‌اند، لذا گالری‌های عکس دارای ارزش‌های احساسی زیادی هستند و  از دست دادن دسترسی به این عکس‌ها به دلیل نقض امنیتی می‌تواند ویرانگر باشد.

این مقام سایبری به شهروندان توصیه  کرد: اطلاعات مهم و شخصی خود‌شان از قبیل فایل‌های تصویری ،فایل صوتی ،اطلاعات مهم کارت بانکی ،اطلاعات هویتی از قبیل کارت ملی ،گواهینامه ،گذر‌نامه و ... را در گوشی هوشمند نگهداری نکنند و با این‌کار دسترسی مجرمین سایبری به اطلاعات مهم و خصوصی خودشان را سد نمایند.

وی افزود: مجرمان سایبری به‌طور مداوم تکنیک‌های خود را برای سوء‌استفاده از آسیب‌پذیری‌ها در امنیت گوشی‌های هوشمند توسعه می‌دهند، که هوشیاری کاربران و اتخاذ تدابیر ایمنی لازم را ضروری می‌سازد.

سرهنگ الوانی ادامه داد : با انجام اقدامات پیشگیرانه برای افزایش امنیت گوشی‌های هوشمند، مانند استفاده از رمز‌های عبور قوی، فعال‌کردن احراز هویت دو‌مرحله‌ای و  به‌روز نگه‌داشتن نرم‌افزار، می‌توانیم از خود در برابر تهدیدات احتمالی محافظت کنیم .

رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی به عموم مردم توصیه کرد: هشدار‌های پلیس فتا را جدی گرفته و در‌صورت مواجهه با موارد مشکوک در فضای مجازی و یا شبکه‌های اجتماعی و یا نیاز به مشاوره و راهنمایی می‌توانند از طریق سایت رسمی پلیس فتا به آدرس الکترونیکی https://fata.gov.ir و یا شماره تلفن 096380 مربوط به مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا در تمامی ساعات شبانه‌روز با متخصصان و کارشناسان پلیس فتا در ارتباط باشند.

//isti.ir/Zsrz