ارائه سامانه هوشمند ارزیابی استعداد شغلی توسط متخصصان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

سامانه هوشمند ارزیابی استعداد شغلی، برای اولین بار توسط متخصصان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ارائه شد

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، دکتر میلاد شمس زارع در گفت‌وگو با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ارتباط با زمینه فعالیت شرکت توسعه سرمایه انسانی شایا از ارائه راهکارها و خدمات نوین مدیریت استعداد در زمینه تکنولوژی‌های منابع انسانی گفت و توضیح داد: ارزیابی شایستگی‌های کارکنان سازمان‌ها جهت مقاصد استخدام، استعدادیابی و توسعه این شایستگی‌ها مبتنی بر جدیدترین دانش و محصولات بین المللی از دستاوردهای شرکت توسعه سرمایه انسانی شایا می‌باشد.

مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه انسانی شایا ضمن برشمردن خدمات شرکت از جمله مشاوره مدیریت منابع انسانی، سامانه هوشمند ارزیابی استعداد، سامانه ویدئوهای تعاملی ویدئوتک و آزمون‌های نوین روانشناسی صنعتی-سازمانی، از ارائه سامانه هوشمند ارزیابی استعداد شغلی در حوزه ارزیابی منابع انسانی برای اولین بار در کشور خبر داد و تشریح کرد: این سامانه مجموعه گسترده‌ای از برترین آزمون‌های بین‌المللی هوش، شخصیت و شایستگی را با کارکرد تخصصی ارزیابی استعدادها و مهارت‌های نرم شغلی و سازمانی فراهم کرده است که بر اساس سطح شغل و صنعت فعالیت، دسته بندی شده و مبتنی بر هوش مصنوعی و انطباق با رفتار داوطلب اجرا می‌شود.

وی در صحبت‌های خود به بومی‌سازی آزمون‌های برتر دنیا حاصل از فرایند مهندسی معکوس اشاره کرد و افزود: این آزمون‌ها بر اساس منطق IRT (item response theory) در تحلیل روان‌سنجی و اجرای مبتنی بر هوش مصنوعی با منطق CAT (computer adaptive testing) طراحی شده‌اند تا به صورت هوشمند و بر اساس نوع پاسخ داوطلب به سؤالات، با نمایش متفاوت سؤالات از بانک سؤال موجب امنیت آزمون و سرعت اجرای بهینه آن شوند.

این فناور، استفاده از هوش مصنوعی و پردازش تصویر را به عنوان روشی برای کنترل رفتار داوطلبان حین آزمون به صورت از راه دور و بدون نیاز به ناظر انسانی معرفی کرد و گفت: آزمون‌های مذکور هم برای مقاصد ارزیابی و هم مقاصد توسعه‌ای و تیم‌سازی قابل استفاده هستند و توان پیش‌بینی عملکرد شغلی تا حدود ۸۰% را میسر می‌سازند.

دکتر شمس زارع در تشریح فواید و نتایج اقتصادی اجتماعی محصولات این شرکت به ذکر مواردی از قبیل بهبود شایسته سالاری و اثربخشی انتصاب و ارتقا کارکنان و مدیران، برنامه‌ریزی و جانشین‌پروری مدیران سازمان‌ها و شرکت‌ها، ارتقا بهره‌وری مدیریت سرمایه انسانی شرکت‌ها و سازمان‌ها، کاهش هزینه‌های مدیریت سرمایه انسانی، قدرت پیش‌بینی عملکرد شغلی در مرحله ارزیابی استخدامی و غیره پرداخت.

وی در ادامه با اشاره به رقبای خارجی مانند شرکت assess.ai در زمینه پلتفرم‌ها و شرکت‌هایی از قبیل hogan, towers Watson و shl در زمینه خدمات ارزیابی و توسعه منابع انسانی، مزایای رقابتی خدمات این شرکت را برشمرد و گفت: ما در شرکت توسعه سرمایه انسانی شایا دسترسی به مجموعه گسترده‌ای از برترین آزمون‌های هوش، شخصیت، رفتاری و فنی سازمانی که تا کنون در کشور موجود نبودند را فراهم کرده‌ایم. همچنین اجرای آزمون‌ها در قالب سامانه هوشمند از منظر اجرا و تطبیق شغل با آزمون، اجرای ویدئوهای تعاملی آموزشی و سنجشی کم هزینه و طراحی جذاب به صورت مقیاس‌پذیر، ارائه راهکارهای برگزاری آزمون از راه دور بدون نیاز به ناظر انسانی و اجرای کانون‌های ارزیابی و تمرین‌های شبیه‌سازی مدیریتی با بهره‌گیری ازدانش برتر طراحی تمرین‌های شبیه‌سازی و سفارشی‌سازی بر اساس صنعت، شغل و سطح مدیریتی از دیگر مزایای رقابتی دستاوردهای شرکت می‌باشد.

دکتر شمس زارع در خصوص سهم بازار شرکت‌های فعال در ایران در حوزه مشاوره مدیریت توضیح داد: از آنجایی که این حوزه هنوز تا تبدیل شدن به یک صنعت حرفه‌ای فاصله دارد و داده‌های کافی از بازار در دست نیست، بنابراین اکثر شرکت‌ها تقریب خاصی از سهم بازار خود ندارند.

وی در همین خصوص افزود: وضعیت شرکت توسعه سرمایه انسانی شایا از جهت کسب سهم بازار، رو به رشد بوده و دارای گواهی «صلاحیت ارزیابی شایستگی‌های عمومی مدیران حرفه‌ای دستگاه‌های اجرایی» در سال ۱۴۰۳ از سازمان اداری و استخدامی کشور می‌باشد. لازم به ذکر است با توجه به روند رو به رشد این حوزه در سالیان اخیر، نیاز به خدمات نوین حوزه مدیریت منابع انسانی در سازمان‌های داخلی نیز از این روند پیروی کرده، لذا آینده مثبت و روشنی در انتظار ماست.

مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه انسانی شایا به مشکلات مربوط به بودجه و نقدینگی اشاره کرد و گفت: این مشکلات موجب دشواری جذب نیروهای متخصص مخصوصا در شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه‌های ترکیبی و جدید شده است و برای رفع این مشکلات نیازمند حمایت‌هایی در زمینه تامین نقدینگی و ارائه وام‌های کم بهره با تشریفات مناسب و خدمات بازاریابی هستیم.

وی همچنین افزود: حمایت‌ها در زمینه تامین سرمایه، تعامل با سازمان‎های تامین اجتماعی، مالیات، بازاریابی و همچنین معرفی مستقیم خدمات شرکت به مشتریان مخصوصا برای کسب و کارهای B2B و B2G یاری‌دهنده استارتاپ‌ها می‌باشد.

دکتر شمس زارع از حمایت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در جهت بهبود برند شرکت‌های نوپا گفت و افزود: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن ارائه خدمات مرتبط با استقرار، در زمینه جذب برخی مشوق‌ها و گرنت‌ها در مرحله شکوفایی به شرکت ما کمک شایانی کرده و صندوق پارک علم و فناوری نیز در مرحله رشد، تسهیلات مطلوبی را ارائه داده است.

 
//isti.ir/ZEgy