ویژگی‌های اقتصاد دانش بنیان

با پیشرفت بخش‌های مختلف تکنولوژی و خلق فناوری‌های جدید، اهمیت اقتصاد دانش بنیان بیشتر شده است. اختراعات و فناوری‌های نوین با سیستم اقتصاد سنتی سازگار نیستند و نمی‌توانند به شیوه‌های قدیمی به بازار عرضه شوند و ارزش‌ افزوده ایجاد کنند.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، آمارها نشان می‌دهند کسب و کارهای دانش بنیان در سال‌های اخیر، بیشتر از کسب و کارهای سنتی رشد کرده‌اند. آن‌ها مشاغل بیشتری ایجاد کرده‌اند و درآمد بیشتری هم برای کارآفرین‌ها داشته‌اند. وجود کسب و کارهای دانش بنیان در جوامع مختلف به آن‌ها کمک می‌کند که هم‌گام با تغییرات روز دنیا پیش بروند و بتوانند از به‌روزترین تکنولوژی‌های جهان استفاده کنند.

در اقتصاد دانش بنیان، دانش یکی از ارکان اصلی است. وقتی کسب و کارها با دانش مدیریت می‌شوند، ریسک‌ها و فرصت‌ها شناسایی خواهند شد و ارزش‌های مهم‌تری ایجاد می‌شود. اقتصاد دانش بنیان در ایران، شاید بیشتر از تمام کشورهای جهان اهمیت داشته باشد. زیرا این مدل اقتصادی، بخشی از وابستگی درآمدی کشور به نفت را از بین می‌برد و می‌تواند منابع جدیدی برای خلق ارزش ایجاد کند. 

- دانش و اطلاعات محرک اصلی بهره‌وری هستند.
- رشد سرمایه‌گذاری در صنایع و فناوریهای پیشرفته هر روز افزایش می‌یابد.
- دانش یک منبع نامتناهی است. سرمایه تمام می‌شود اما دانش محدود نیست.
- رشد بخش‌های خدمات متکی بر دانش بالا مانند آموزش ارتباطات و اطلاعات قابل مشاهده است.
- دانش از یک صنعت به صنعت دیگر دیگر منتقل می‌شود.
- تقاضا برای نیروی کار ماهرتر و مدارک دانشگاهی سریع‌تر رشد می‌یابد.
- اقتصاد دانش بنیان منجر به تغییرات سریع در بازار کار می‌شود.
- ماهیت اقتصاد دانش بنیان با فرآیند جهانی شدن و انتشار جهانی دانش مرتبط است.

 

//isti.ir/ZSZz