هاب اینترنت اشیاء؛ انقلابی جدید در هوشمندسازی صنایع کشور
پلتفرم هاب اینترنت اشیاء دستاورد جدید متخصصان فناور کشور است که به گفته آنها میتواند پارامترهای مختلف موجود در صنایع و حوزههای کشاورزی و همچنین انبارداری را به صورت هوشمند پایش و اندازهگیری کند.
به گزارش روابطعمومی ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات، هاب اینترنت اشیاء (Internet of Things Hub یا IOT Hub) یک دستگاه یا پلتفرم است که به شما امکان میدهد تا دستگاههای مختلف متصل به اینترنت را مدیریت و کنترل کنید. این دستگاهها میتوانند شامل سنسورها، عملگرها و سایر دستگاههای الکترونیکی باشند که برای جمعآوری و تبادل دادهها از طریق اینترنت استفاده میشوند.
هاب اینترنت اشیاء معمولاً وظایف مختلفی را بر عهده دارد که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد:
* اتصال و یکپارچهسازی: دستگاههای مختلف را به یک شبکه متصل میکند و امکان یکپارچهسازی دادهها را فراهم میآورد.
* مانیتورینگ و کنترل: به کاربران اجازه میدهد تا به صورت لحظهای دادههای دریافتی از دستگاهها را مشاهده کنند و دستورات کنترلی صادر کنند.
* پردازش دادهها: دادههای جمعآوری شده را پردازش کرده و اطلاعات معنیدار تولید میکند.
* امنیت و مدیریت دسترسی: از انتقال امن دادهها و مدیریت دسترسی کاربران به دستگاهها اطمینان حاصل میکند.
هاب اینترنت اشیاء به کاربران کمک میکند تا دستگاههای هوشمند خود را به راحتی مدیریت و کنترل کنند، بهرهوری را افزایش داده و عملیاتهای مختلف را بهینهسازی کنند. این سیستم به شما اجازه میدهد تا دادهها را به صورت لحظهای مشاهده کنید و عملگرهای خود را به صورت دستی یا خودکار از راه دور کنترل کنید. این تکنولوژی در صنایع مختلف مانند کشاورزی، گلخانهها، آزمایشگاهها و کارخانهها کاربردهای زیادی دارد و میتواند بهرهوری و کارآیی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
پلتفرم "هاب اینترنت اشیاء" یا HUB IOT دستاوردهای یکی از شرکتها است که با قابلیت مانیتورینگ و کنترل ۲۴ ساعته به گونهای طراحی و تولید شده که کاربر با کمترین صرف زمان بتواند به نیازهای خود از طریق این دستگاه رسیدگی کند. این دستگاه قابلیت اتصال ۸ سنسور به صورت همزمان را دارد و در خروجی هم ۴ بخش فرمان در دسترس است تا کاربر بتواند با توان ۳ کیلووات عملگرهای خود را به صورت دستی یا خودکار از راه دور کنترل کند.
این دستگاه هماکنون در صنایع برای اندازهگیری پارامترهای حیاتی آنها همچون دما و رطوبت کاربردی شده است.
احسان فدائیان، رئیس هیات مدیره و مدیر پروژههای اتوماسیون و هوشمندسازی این شرکت فناور اظهار کرد: از سال ۹۳ تاکنون طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی مهندسی در لیست محصولات تولیدی این شرکت قرار داشته است و یکی از شرکتهای تولیدکننده تجهیزات آزمایشگاهی در حوزههای ابزار دقیق و کنترل هستیم.
وی افزود: جدیدترین محصول ما هاب اینترنت اشیاء است که جزء محصولات دیتالاگر و کنترل از راه دور به شمار میرود. این محصول یکسری ورودی از طریق سنسورها و تعدادی خروجی دارد و هر محیطی از انبار تا اراضی کشاورزی و آزمایشگاهها و غیره را که بخواهیم پارامترهای آن از جمله دما، رطوبت و فشار را اندازهگیری کنیم، با بهره گیری از این ابزار میتوانیم این پارامترها را کنترل کنیم.
فدائیان با اشاره به جزئیات این محصول، توضیح داد: به عنوان نمونه با ست کردن سنسور دما در این هاب اینترنت اشیاء، درصورتی که دمای محیط از حد مشخصی پایینتر رفت، سیستم گرمایشی روشن خواهد شد. این وضعیت برای سایر پارامترها از جمله رطوبت حاکم است.
رئیس هیات مدیره این شرکت خاطر نشان کرد: دادههای به دست آمده از این ابزار بر روی سروری لاگ میشود، ضمن آنکه نرمافزارهای آن نیز به صورت رایگان به کاربر ارائه میشود.
به گفته وی، دادههای به دست آمده از هاب اینترنت اشیاء تولید شده در این شرکت هم از طریق نرمافزارهای موبایلی به صورت "وباپ" قابل دسترسی است و هم به صورت وب در قالب فایل اکسل.
فدائیان با بیان اینکه این محصول در صنایع کشاورزی و گلخانههای کشور نصب شده و به بهرهبرداری رسیده است، اظهار کرد: همچنین در کلین رومها(اتاق تمیز) و آزمایشگاهها و دیتاسنترها نیز از این ابزار بهرهبرداری میکنند.
وی تاکید کرد: ما این هاب را در کارخانهها نیز نصب کردیم. در این صنایع نیاز بود تا تولید قطعات در رطوبت خاصی صورت گیرد و از این هاب برای اندازهگیری این پارامتر استفاده شد.
ارسال به دوستان