در حال بروزرسانی می باشد.

پارکینگ هوشمند چیست؟

زندگی در شهرهای بزرگ بخاطر افزایش تردد خیلی مسئله‌ساز است، حالا مسئله‌ ترافیک جدا، پارک کردن خودش به تنهایی یک پرسه‌ عظیم و طاقت فرسا است.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، مشکل پارک، برای شهرهای بزرگ چیز غیرمعمول و جدیدی نیست، طبق گزارشات انجام شده، در حال حاضر بازار ساخت و ساز و سرمایه‌گذاری برای پارکینگ‌ هوشمند شهری و حتی پارکینگ هوشمند خانگی بسیار افزایش یافته است. خوب این خبر خوبی است و نشانگر این است که قرار است مشکل ترافیک و جای پارک حل شود. اما سوال مهم این است که چگونه و به چه وسیله‌ای می‌خواهند مشکل جای پارک را در شهرهای بزرگ حل کنند؟

پارکینگ هوشمند یک سیستم برنامه‌ریزی شده مبتنی بر اینترنت اشیاء است. از مهم‌ترین اطلاعاتی که پارکینگ هوشمند وظیفه‌ انتقال آن را دارد، اول محل پارکینگ و دوم خالی یا پر بودن محل پارک است. این اطلاعات حالا در خوشبینانه‌ترین حالت از طریق وب (بر روی گوگل مپ) یا اپ مخصوص، از تلفن‌های همراه قابل دریافت است. مهم‌ترین دستگاه‌های IoT (مجهز شده به اینترنت اشیاء Internet of Things)، در محل پارکینگ‌ها شامل حسگرها و میکروکنترلرها هستند. 

* اینترنت اشیا و سیستم پارکینگ هوشمند
با روی کار آمدن اینترنت اشیاء این معجزه، چندان هم دور از انتظار نیست. هر جای پارک یک سنسور دارد که با ارسال داده‌های خود به گوگل مپ یا از طریق اپلیکیشن موبایل به راحتی کاربران را برای رسیدن به جای پارک مطلوب یاری می‌کند. به همین خاطر هوشمند سازی پارکینگ یک راهکار مناسب برای کاهش دغدغه‌های راننده‌ها و و به بیانی دیگر روشی برای آرامش شهر به حساب می‌آید. راننده‌ها به جای جر و بحث با نگهبان و صرف وقت و انرژی، با مراجعه به موبایل خود با اعصابی آرام، جای پارک مناسب خود را پیدا می‌کنند.

* نحوه‌ هوشمند سازی پارکینگ
تعامل اجزای دستگاه‌های مختلف، در سیستم پارکینگ هوشمند، توسط سیستم مدیریتی دقیقی که بنام سیستم مدیریت پارکینگ (PMS (Parking Management System معروف است و همینطور سیستم‌های راهنمای پارک PGS (Parking Guidance Systems) انجام می‌شود. 


* سیستم PGS پارکینگ هوشمند
با این سیستم، می‌توان هویت ماشین را شناسایی و زمان ورود آن را درج کرد و در هنگام خروج به صورت خودکار با توجه به زمان توقف، سیستم هزینه را محاسبه کرده و اعلام می‌کند. نحوه‌ی پرداخت را هم به سه صورت نقدی، توسط خود پرداز یا آنلاین می‌توان تعریف می‌کند. اما سیستم‌های PGS، متداول‌ترین راهکار آن‌ها، بجای نگهبان، وظیفه‌ی راهنمایی پارک را دارند، ‌آن‌ها شامل سنسورها و اندیکاتورهایی هستند که راننده‌ها را برای یافتن نزذیک‌ترین جای پارک یاری می‌کنند.

* خروج از پارکینگ هوشمند چگونه است؟
در هنگام خروج از پارکینگ هم به منظور جلوگیری از توقف و عدم ازدهام، در ‌فاصله‌های مختلف دستگاه‌های پرداخت با قابلیت خواندن بارکد وجود دارند که رانندگان بی وقفه و بدون مراجعه به هیچ پرسنلی، می‌توانند مبلغ را پرداخت کرده و پارکینگ را ترک کنند. البته با وجود دوربین‌های هوشمندی که در گیت خروجی وجود دارد، ابتدا هویت ماشین بررسی می‌شود و در صورت عدم پرداخت هزینه راهبند کنار نرفته و اجازه‌ی خروج به خودرو را نمی‌دهد.

* تجهیزات مورد نیاز در سیستم هوشمندسازی پارکینگ
در سیستم پارکینگ هوشمند علاوه بر برنامه ریزی دقیق نرم افزاری به سخت افزارهای مختلفی نیاز است که در یک شبکه بزرگ و گسترده با یکدیگر تعامل دارند. بصورت اجمالی می‌توان به لیست زیر اشاره کرد:
1- نمایشگر ظرفیت پارکینگ و ظرفیت طبقات
شامل 
نمایشگر ورودی و نمایشگری که در هر طبقه وصل می‌شود، است. اطلاعات تابلوهای دیجیتال، هر آن توسط شبکه بروزرسانی می‌شود. این تابلوها با گزارش صحیح راننده‌ها را راهنمایی می‌کند.

2- دوربین پلاک خوان
با دوربین پلاک‌خوان که در طول متن آشنا شده‌اید. این دستگاه در گیت ورودی و خروجی پارکینگ هوشمند به منظور ثبت هویت خودرو قرار می‌گیرد.

3- دستگاه تحویل کارت یا صدور قبض
دستگاه تحویل کارت یا صدور قبض قبل از عبور از راهبند اول وجود دارد. کاربران می‌توانند با فشار یک دکمه قبض را دریافت کرده و وارد پارکینگ شوند.

4- راهبند پارکینگ
راهبندها به منظور مسدود کردن عبور خودرو در جای‌هایی که مورد نیاز است، مثل گیت ورودی و خروجی، نصب می‌شوند.

5- قفل
در برخی از پارکینگ‌ها بجای راهبند، از قفل پارکینگ برای کنترل عبور و قرار گرفتن ماشین‌ها در فضاهای غیر مجاز استفاده می‌شود.

6- سنسورهای پارکینگ
سنسورهای اولترا سونیک وظیفه گزارش وضعیت جای پارک را بر عهده دارند. این سنسورها اطلاعات را با تغییر رنگ به کاربران اعلام می‌کنند.
- ال ای دی قرمز رنگ:  پارکینگ اشغال است.
- ال ای دی سبز: پارکینگ خالی است.
- ال ای دی آبی: پارکینگ رزرو است.
- ال ای دی زرد: پارکینگ مخصوص معلولین است.

7- دستگاه PGS Zone Controller یا دستگاه زون کنترلر
این دستگاه همانطور که از نامش مشخص است وظیفه دریافت و پاسخ به سیگنال‌های سنسورهای هر منطقه را به عهده دارد.

8- نرم‌افزار کنترل
این بخش مغز متفکر سیستم است و مدیریت و نظارت کل سیستم به عهده‌ی آن است. از دریافت سیگنال‌های سنسورها گرفته تا تعداد جای پارک و گزارش نزدیک‌ترین جای پارک خالی و عکس العمل سنسورها برای تعویض رنگ LED، از وظایف مهم نرم افزار کنترل پارکبنگ هوشمند است.

9- دستگاه پرداخت هزینه پارکینگ
دستگاه پرداخت هزینه پارکینگ، جزو اجزای اصلی سیستم هوشمند سازی پارکینگ به حساب می‌آید. 

//isti.ir/Z5xy