ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از گروه‌های فناور دانشگاهی حمایت می‌کند

دکتر سید محمد کرباسی در بازدید از پژوهشکده فناوری‌های مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر: «همکاری علمی بین دانشگاه با صنعت می‌تواند به ایجاد بهبود فنی و افزایش بهره‌وری در فعالیت‌‌های شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند.»

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، دکتر سید محمد کرباسی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در سلسله بازدیدهای خود از شرکت‌های دانش‌بنیان از پژوهشکده فناوری‌های مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کرد.

در این بازدید ضمن اشاره به اهمیت موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه خودرو تأکید شد: بحث خودرو متصل یک زیست‌بوم جدید است که به تعامل تمامی ذینفعان در کنار یکدیگر نیاز دارد.

در خلال این بازدید، توضیحات دستاورد این گروه فناور دانشگاهی از جمله ساخت نمونه دوم «خودروی خودران هدایت شونده کوچک» توسط خانم دکتر قصاب‌زاده؛ عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات فناوری خودرو دانشگاه امیرکبیر به دبیر و معاون این ستاد ارائه شد که مورد توجه دکتر سید محمد کرباسی، دبیر ستاد قرار گرفت. 

در ادامه آقای دکتر شالچیان عضو هیئت علمی دانشکده برق گفت: ضمن اشاره به آخرین فناوری‌ها برای استفاده شده برای توسعه نمونه تک‌ این محصول افزود: خودروی خودران هدایت شونده کوچک از نوع خودروهای متصل است که در بلند مدت می‌تواند به کاهش آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای منجر شود و استفاده مؤثرتری از منابع طبیعی انرژی تجدیدپذیر را فراهم نماید، در کوتاه مدت و میان مدت نیز می‌تواند با توسعه محصولاتی که در فرایندهای مختلف از جمله لجستیک، انبارداری و خطوط تولید کاربرد دارند.

در پایان آقای دکتر نراقی عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک با اشاره به اهمیت برقراری ارتباط بین خودروهای خودران هدایت شونده و کنترل همزمان آنها در کاربردهای مختلف (نظیر سیستم‌های انبارداری و خط تولید) گفت: اهمیت ارتباط هریک از خودروهای خودران هدایت شونده با سیستم کنترل مرکزی جهت کنترل یکپارچه خودروها، از جمله مواردی است که ضرورت ساخت نمونه دوم را ایجاب می‌کند.

دکتر سید محمد کرباسی در پایان این بازدید گفت: قدرت شرکت‌های دانش‌بنیان در‌ حوزه صنعت خودرو به حدی است که امکان استفاده از ظرفیت‌های انسانی کل دانشگاه‌های کشور را دارد  که این امر مهم با به کارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی، استفاده از نخبگان و متخصصان این حوزه به نتیجه خواهد رسید.

وی افزود: با توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری این صنعت و ایجاد نیازهای جدید فناورانه ضروری است به منظور بکارگیری دستاوردهای علمی، گروه‌های فناور دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان برای رونق محصول خود در بازار و تکمیل پروژه‌ با صنایع مرتبط خودروهای متصل ارتباط گیرند. لازمه این ارتباط مهم، استفاده از تجارب نهادها و دانشگاه‌های برتر و مدل‌های اجرایی آنها و مهمتر از همه، فکری که در پشت اجرای این طرح‌ها قرار داشته است. در این حوزه برقراری ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت اهمیت قابل توجهی دارد و نباید از این همکاری‌‌ها غفلت کنیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات با تأکید بر توان تولید داخلی بیان داشت: ما در ایران از نظر علم،‌ تکنولوژی و فناوری این قابلیت را داریم که به جایی برسیم که آنها را تولید کنیم. بصورت مستمر با شرکت‌های گروه‌های فناور دانشگاهی و دانش‌بنیان در ارتباط هستیم و در صورت نیاز گروه‌ها و وشرکت‌ها را به صنایع مرتبط وصل خواهیم کرد.

//isti.ir/ZYZy